Saunaverhuur Noord
Huur je eigen privé-sauna

ONZE SAUNA

Onze sauna is geschikt voor 4 tot 6 personen.  De houtgestookte kachel heeft  een  grote capaciteit en de sauna is binnen 15-30 minuten heerlijk op temperatuur: zelfs als het buiten vriest.  De sauna is gemaakt van uitsluitend natuurlijke materialen. Zo is het dennenhout waarvan de sauna gemaakt is,  geblakerd en niet behandeld met  beits of lak. 

De sauna is uitgerust met:

- Thermometer en luchtvochtigheidsmeter

- Houten bucket en lepel voor opgietingen 

- Zandloper

- Verschillende opgietingen (bijvoorbeeld rozen- of oranjebloesemwater, of eucalyptusolie)INSTRUCTIES en VEILIGHEIDSVOORSCHRIFTEN

Maak de kachel aan met aanmaakhoutjes. Als het vuur goed brandt, duurt het 15-30 minuten tot de sauna lekker op temperatuur is. Voeg meer hout toe als de sauna niet voldoende heet wordt. Door de asla naar binnen te drukken kunt u het vuur temperen. Het vuur brandt harder wanneer u de asla naar buiten trekt (niet meer dan ca. 15 cm). U kunt de bijgeleverde emmer en lepel gebruiken om water over de stenen te gieten. 

- Neem een douche voordat u de sauna gebruikt.
- Droog u af voordat u in de sauna gaat.
- Gebruik altijd een handdoek om op te zitten of te liggen.
- De sauna kan door gebruik van meer of minder hout op een gewenste temperatuur gebracht worden. Stook de sauna niet warmer dan 110 graden.
- Gebruik de sauna niet langer dan 15 minuten per ronde (gebruik de zandloper om de tijd in de gaten te houden).
- Neem desgewenst een koude douche, bad of duik na gebruik.

Het gebruik van onze sauna is voor eigen risico.   LET OP! De houtkachel en pijp worden erg heet en kunnen nooit aangeraakt worden als de kachel brandt.VEELGESTELDE VRAGEN


1. Is het mogelijk om de sauna zelf op te halen?

In verband met de veiligheid leveren we de sauna bij voorkeur zelf af. Beschik je over een auto met trekhaak en een geschikt rijbewijs? Dan is zelf afhalen mogelijk op eigen risico. Houd er rekening mee dat de sauna 195cm breed is en ongeveer 750 kilo weegt. 

2. Hoeveel hout heb ik nodig?

De benodigde hoeveelheid hout is afhankelijk van de gewenste temperatuur. We verkopen houtpakken van 20-25dm3 (zo'n 10 blokken), hiermee kun je de sauna zo'n 2-3 uur stoken op een aangename temperatuur van 100 graden. 

3. Hoe kan ik betalen?

Betalen kan per pin of contant bij aflevering, of per factuur achteraf.

4. Hoe worden de afleverkosten berekend?

De afleverkosten gelden alleen voor het brengen (enkele reis) en niet voor het ophalen. De eerste 10 kilometer is gratis. Woon je bijvoorbeeld 30 van ons bedrijf in Garnwerd, dan betaal je in totaal 30 - 10 * 1.99 = 39.80 euro voor het brengen en halen van de sauna.